top of page

3PL:lle uusi logistiikkakeskus Sipooseen

Päivitetty: 3. huhtik.

3PLogistiikka Groupin uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen on käynnistynyt Sipoon Bastukärrin logistiikka-alueella, Helsinki-Lahti-väylän (E75-tie) välittömässä tuntumassa. Yhtiön historian suurin satsaus on vastaus Uudenmaan ja etenkin pääkaupunkiseudun merkittävästi kasvaneeseen ulkoisten logistiikkapalveluiden kysyntään. Vuoden 2025 alussa käynnistyvällä logistiikkakeskuksella tavoitellaan hiilineutraaliutta.3PLogistiikan Sipoon logistiikkakeskuksen havainnekuva

Sipoon logistiikkakeskuksen havainnekuva.


Sisälogistiikan palveluita tarjoava 3PLogistiikka-konserni on kasvanut 10-vuotisen historiansa aikana noin 20 % vuotuista tahtia ja palvelee tätä nykyä yhdeksän logistiikkakeskuksen turvin kuudessa kaupungissa Suomessa ja Virossa. Pääkaupunkiseudun voimakkaana jatkuneen kysynnän kasvu loi yhtiölle mahdollisuuden ottaa merkittävä kasvun askel entuudestaan pääkaupunkiseudulla sijaitsevien toimipisteiden jatkoksi.


Etsimme jo tovin kasvupotentiaaliin vastaavaa ratkaisua meidän Espoossa, Nurmijärvellä, Keravalla ja Vantaalla sijaitsevien toimipisteiden rinnalle. Olemme iloisia, että hanke saatiin nopeasti käyntiin ja työmaa on jo hyvässä vauhdissa, toteaa kiinteistöprojektista vastaava 3PLogistiikka Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Kammonen.


Sijainniltaanhan Sipoon logistiikkakeskus Bastukärrin logistiikka-alueella on erinomainen, sillä kohde on päivittäistavaraketjujen keskusvarastojen välittömässä läheisyydessä. Vuosaaren sataman läheisyys takaa lyhyet siirtomatkat merikonteille ja verkkokauppalähetykset saavuttavat nopeasti suuren populaation, jatkaa 3PLogistiikka Group Oy:n toimitusjohtaja Jussi Örn.


Läheisyys valtatie E75:lle onkin keskeisessä roolissa, sillä väylä on kumipyöräliikenteen pääreitti pääkaupunkiseudun ja Sisä-Suomen välillä varsinkin Päijät-Hämeen suuntaan. Sipoon kunnalle satsaus on myönteinen, sillä toimipiste tulee valmistuessaan työllistämään noin 50–100 henkilöä. Kunnan yhdyskuntajohtaja Albert Andersson kommentoi:


Kiitämme Mrec IM:n ja 3PL:n edustajia sujuvasta yhteistyöstä. Kaikkien osapuolten ennakoiva ja avoin toiminta on mahdollistanut kunnianhimoisen aikataulun toteutumisen myös Sipoon kunnan osalta. Uusi logistiikkakeskus täydentää hyvin Bastukärrin aluetta ja vahvistaa edelleen Sipoon kunnan elinvoiman myönteistä kehittymistä. Olemme iloisia myös, että voimme toivottaa tervetulleeksi 3PL:n Sipooseen.tulevaisuuden ympäristö- ja asiakasvaatimusten mukaiset olosuhteet


Kokoluokaltaan noin 190 000 m3:n kokoinen keskus vastaa tilavuudeltaan esimerkiksi noin 300:aa padel-häkkiä. Logistiikkakeskuksen tekniset ratkaisut ja päästöttömät energialähteet mahdollistavat osaltaan tavoitteena olevan hiilineutraalin toiminnan.


3PL palvelee laajasti erilaisia kaupan alan, rakennusalan ja teollisuuden toimijoita sekä maahantuojia ja verkkokauppoja, joihin kohdistuu tiukentuvia ympäristö- ja päästövaatimuksia. Kiinteistön suunnittelussa onkin huomioitu älykkäät ratkaisut ja datan läpinäkyvyys, jonka ansiosta yhtiö voi tarjota mm. lähitulevaisuudessa pakollisiksi tulevien standardien mukaisen kestävyysraportoinnin sekä asiakaskohtaisen päästöseurannan. Keskus mahdollistaa myös pientavaroiden varastoautomatiikan tarkoituksenmukaisen käyttöönoton.Rakentamisesta vastaavat yhteistyökumppanit


Kohteen rakennuttamisesta vastaa kotimainen pohjoismaisia kiinteistöhankkeita rahoittava Mrec Investment Management Oy ja pääurakoitsijana toimii Tekova Oy. Yhteistyökumppaneiden mittava kokemus ja hiotut toimintatavat ovat osoittautuneet hankkeen onnistumisen kannalta ratkaisevan tärkeäksi.


Olemme iloisia, että uusien kohteiden kehittäminen logistiikkastrategiamme mukaisesti jatkuu hyvässä tahdissa. Olemme onnistuneet tiukassa aikataulussa neuvottelemaan tontin luovutuksesta Sipoon kunnan kanssa, sekä allekirjoittamaan vuokra- ja urakkasopimukset uudishankkeelle, jota ohjaa kunnianhimoiset ESG tavoitteet suunnittelusta toteutukseen, toteaa Elsi Luhtanen Mrec IM:stä.


On ilo olla toteuttamassa hanketta yhdessä Mrec IM:n ja 3PLogistiikan kanssa. Vahvana logistiikkarakentamisen osaajana olemme voineet tuoda ison lisäarvon kokonaisuuteen, sillä olemme olleet hankkeessa mukana jo sen alkumetreistä lähtien. Tämän ansiosta käyttäjän tarpeiden huomioiminen yhdessä tilaajan ESG-ohjurien ja budjetin kanssa on voitu sovittaa optimaalisesti yhteen ja lopputuloksena on laadukkaat ja kustannustehokkaat täsmäratkaisut. Tekovalle projekti on hieno yhteistyön jatkumo Mrec IM:n kanssa", sanoo Tekovan toimitusjohtaja Jaakko Heikkilä.Kiinnostuitko logistiikkakeskuksen mahdollisuuksista liiketoiminnallenne?


Ota yhteyttä

Jussi Örn

Toimitusjohtaja, 3PLogistiikka Group

+358 40 664 6546

jussi.orn(@)3pl.fi


3PLogistiikka Group Oy on kasvava kotimainen logistiikka-alan konserni, jonka tavoitteena on toimia henkilöstön, asiakkaiden ja kumppaneiden varauksettomien suosittelujen arvoisesti. Yhtiö palvelee esimerkiksi kaupan alan ja teollisuuden toimijoita, maahantuojia ja verkkokauppayrityksiä sekä projektikohteita. 3PLogistiikka-konserni työllistää yhteensä noin 100 ammattilaista Porissa, Turussa, Espoossa, Nurmijärvellä, Keravalla, Vantaalla ja Tallinnassa sijaitsevissa logistiikkakeskuksissa. 3PLogistiikka-konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 12 Meur ja kasvaa kuluvalla tilikaudella noin 14 miljoonaan euroon.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page