top of page

Turun Panimokadun logistiikkakeskuksen automaattivaraston modernisoinnista 25 % kapasiteetin kasvu

3PLogistiikan Turun Panimokadun logistiikkakeskus on kokenut merkittävän tehokkuuden kasvun, kun 3PL:n ja kiinteistön omistavan Kiinteistö Oy Piispantornin käynnistämä automaattivaraston hyllystö- ja kuljetinjärjestelmän saneeraus valmistui. Saneerauksesta vastasi automaatiotoimittaja Makron.


Automaattivaraston modernisointi tuli ajankohtaiseksi, kun 3PL:n logistiikkatuotannon kasvavat tarpeet alkoivat ohittaa 3PL:n toimipistepäällikön Ville Rauhakylän mukaan vanhan järjestelmän asettamat rajoitteet: ”3PL:n kasvu on ollut kovaa ja seinät ovat alkaneet tulla vastaan.”


Vaikka Valmetin toimittama järjestelmä on ollut 30 vuotta sitten aikansa huipputuote, sen tekniikka oli auttamatta vanhentunut ja haasteeksi oli muodostunut varsinkin uusien komponenttien löytäminen rikkoutuneiden tilalle. Tästä syystä myös lavapaikkojen määrää oli jouduttu supistamaan alkuperäisestä.3PL:n Turun Panimokadun logistiikkakeskus on näyttävä maamerkki.
Panimokadun logistiikkakeskus on Piispanristin maamerkki.Modernisointi


Saneerauksesta vastannut Makron suunnitteli automaattivaraston varastonhallintajärjestelmän ja uudisti hyllystöhissien ja kuljettimien ohjaustekniikan sekä turvaohjelmat. Samalla myös hyllystöjen mekaniikka huollettiin. Uuden varastonhallintajärjestelmän kehitystyössä kiinnitettiin erityistä huomiota 3PL:n tarpeisiin ja edellytetyt muutostyöt etenivät Makronin kanssa sujuvasti: ”Makron kuunteli hyvin toiveitamme, kun halusimme meidän tarpeitamme vastaavia ominaisuuksia.”, toimipistepäällikkö Ville Rauhakylä kertoo. 3PL:ltä kehitystyöhön osallistuivat automaattivaraston kokeneet operaattorit Teijo Peltola ja Risto Sallinen, joiden avulla järjestelmän helppokäyttöisyys on taattu myös tuleville käyttäjille.


Saneerauksen myötä automaattivaraston keräilytehokkuus paranee ja käytettävissä oleva kuormalavakapasiteetti kasvaa jopa 25 % noin 8.000:n lavapaikkaan. Viisi hyllystöhissiä ja kaksikerroksisen kuljetinjärjestelmän sisältävä automaattinen lavavarasto operoi täydellä teholla huhtikuusta lähtien.


Lisätietoja


Janne Laine

Aluejohtaja, hallituksen jäsen

3P Logistiikka Group Oy

janne.laine(@)3pl.fi

+358 50 411 8459


Ville Rauhakylä

Toimipistepäällikkö

3P Logistiikka Group Oy

ville.rauhakyla(@)3pl.fi


Kuvat: Makron Oy

Comments


bottom of page