top of page

3PLogistiikan Porin logistiikkakeskus toimii Euromasterin keskusvaraston logistiikkaoperaattorina

3PLogistiikka otti vastuun rengasketju Euromasterin keskusvarastotoiminnasta kesäkuussa 2023. Yhteistyö on kantanut hedelmää ja alussa määriteltyjen tavoitteiden mukainen toiminta pyörii täydellä teholla. Tätä kirjoitettaessa keväällä 2024 rengassesonki käy kuumana ja tavaraa virtaa Porista ympäri Suomea noin 2.000 renkaan päivätahdilla. Euromasterilla operatiivisesta vaihdoksesta Annaleena Heinimäen kanssa vastannut Supply Chain Specialist Iina Erviö kertoi vastikään kuulumisia yhteistyöstä tähän mennessä.Lähtökohtana logistiikkatoiminnan aktiivinen kehittäminen


Euromasterin tavoitteissa oli löytää logistiikkakumppani, jonka kanssa logistiikka- ja varastotoiminnan jatkuva kehittäminen olisi vastuullisuus- ja työturvallisuusnäkökulmat huomioiden mahdollista. Yhtiö tavoitteli myös haasteeksi tunnistettujen tavarankuljetusten tehostamista optimoimalla kuormien täyttöasteita.


3PLogistiikan teollisuuden toimijoita palveleva Satakunnan yksikkö valikoitui Euromasterin logistiikkakumppaniksi kilpailutuksen kautta. Heinimäen ja Erviön sanoin: “Meihin teki vaikutuksen 3PL:n ammattimaisuus, asiakaslähtöinen ote sekä joustavuus. Näimme myös paljon potentiaalia siinä, että pystymme yhdessä suunnittelemaan ja kehittämään varastotoimintaa. Synergiaetua ja tehokkuutta tuo yhteistyöhön myös se, että 3PL oli jo toiminut samalla alueella kuin meidän keskusvarastomme.


Yhteistyö käynnistettiin perehtymällä logistiikkatuotannon nykyisiin haasteisiin ja määrittelemällä toiminnalle selkeät mittarit, tavoitteet sekä toimintatavat. Läpinäkyvä datan tuottaminen ja jakaminen oli ensiarvoisen tärkeää: ”Toimintaperiaatteemme on ns. partnership-malli, mikä tarkoittaa molemminpuolista kumppanuutta yhteisen päämäärän eteen ja avointa tiedon vaihtoa. Pyrimme aina tunnistamaan asioita, jotka parantavat asiakkaan toimintaketjua, ratkomme haasteet yhdessä ja toimimme joustavasti asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tavoitteemme on pitkä yhteistyö Euromasterin kanssa,” kertoo 3PL:n toimitusjohtaja Jussi Örn.
Euromasterin Iina Erviö on tyytyväinen 3PL:n logistiikkayhteistyöhön.Varastotuotannon sujuminen


Nyt noin 10 kuukautta yhteistyön käynnistymisestä Erviö arvioi yhteistyön sujuneen onnistuneesti: “Yhteistyömme on toiminut hienosti: mm. avoin kommunikaatio ja tehokkuus ovat olleet erityisen vahvoja osa-alueita. Asetettuihin tavoitteisiin kuormien yhdistelystä on jo päästy, eikä yhtään toimituskatkoa ole yhteistyön aikana ollut. Myös ensimmäinen yhdessä tehty inventaario vuoden 2024 vaihteessa sujui oikein hyvin.” Myös Euromasterin Porin palvelupisteen päällikkö Pasi Grönlund jakaa näkemyksen: Joustavaa ja nopeaa toimintaa. Palvelu pelaa kuten kuuluukin palveluammatissa. Ei oikeastaan ole kuin hyvää sanottavaa toiminnasta."


3PLogistiikan Satakunnan logistiikkakeskusta pyörittävät aluejohtaja Petri Kaijanmäki ja operatiivinen johtaja Jari Mikkelsson kertovat, että: “Ohjaavana lankana toiminnassamme on asiakkaan tyytyväisyys sillä tasolla, että palveluitamme voi varauksetta suositella eteenpäin niitä tarvitseville. Avoin keskusteluilmapiiri Euromasterin ja 3PL:n välillä muodostaa alhaisen kynnyksen uusille ehdotuksille ja ajatuksille. Luottamus molemmin puolin rohkaisee kehittämään toimintaa.


3PL:n tuottama lisäarvo on Erviön mukaan tullut aktiivisesta toimintamallista: “3PL on oma-aloitteisesti tarttunut jokaiseen tilaisuuteen optimoida varastotilaa ja tuonut esille omaa ammattiosaamistaan uusin ideoin. Niitä kehitämme yhdessä kokeillen, ja olemmekin löytäneet muutamia uusia tapoja tehostaa varastotoimintaa. Erityismaininnan arvoista on 3PL:n asiakaslähtöisyys, ammattimaisuus sekä joustavuus mukauttaa heidän toimintaansa nopeasti meidän tarpeidemme mukaisesti. Jatkossa tulemme edelleen yhdessä kehittämään vastuullista toimintaa edistäviä toimintamalleja.


Voitteko suositella 3PL:ää?

Kyllä. Vaikka yhteistyömme on vielä melko nuori, uskon pitkään ja kestävään kumppanuuteen Euromasterin ja 3PL:n välillä”, Erviö kommentoi lopuksi.Lisätietoja


Petri Kaijanmäki

Aluejohtaja

Teollisuuslogistiikan palvelut

3PLogistiikka Satakunta Oy

+358 44 033 9344

petri.kaijanmaki(@)3pl.fi


Jari Mikkelsson

Operatiivinen johtaja

Teollisuuslogistiikan palvelut

3PLogistiikka Satakunta Oy

+358 40 530 7554

jari.mikkelsson(@)3pl.fi

Comments


bottom of page